Tisícovka diváků tleskala rychlé přízemní kombinační hře svěřenců trenéra Pavla Vrby. Do vedení šla Viktoria po umístěné hlavičce Michaela Krmenčíka, kterému posadil míč na hlavu přesným centrem Jan Kopic.

Šance měli i běhaví Jihočeši, ale domácí podržel několika výbornými zákroky brankář Petr Bolek.

Ve druhém poločase Viktoria vystupňovala převahu v poli a začaly padat i góly. Dvakrát se v koncovce prosadil Daniel Kolář, po rychlé akci Milana Petržely z pravé strany přidal další gól Marek Bakoš a po rohovém kopu napálil parádně míč z voleje pravačkou do sítě Jan Suchan. Až v závěru se dočkali gólu i hosté, když se trefil zkušený Benát.

„Naše převaha byla patrná a díky tomu jsme uhráli vysoký výsledek,“ uvedl po zápase trenér Viktorie Pavel Vrba.

„Některé naše akce snesly přísnější měřítko. Stále nám ale chybí rychlejší přechodová fáze a přesnost ve finální fázi. Kdybychom byli přesnější, dostali bychom se asi i do více šancí. To je ale v tomto období naprosto normální,“ poznamenal kouč Viktorie, kterému chybělo několik zraněných hráčů včetně kapitána Hubníka, jenž onemocněl virózou.
„Nechtěli jsme riskovat, že něco zbytečně uspěcháme a že se třeba Pilařovi nebo Matějů obnoví zranění. Matějů, Pilař i Hubník by se měli v sobotu zapojit do přípravy,“ řekl Vrba.

Ve čtvrtek a v pátek mají hráči Viktorie volno, v sobotu se opět sejdou na tréninku a hned po něm odcestují na herní soustředění do rakouského Westendorfu.

"V Rakousku budeme ladit formu tak, abychom byli rychlejší a dynamičtější. Věřím, že naši soupeři na soustředění nás prověří po všech stránkách,“ dodal trenér Pavel Vrba.

FC Viktoria Plzeň Dynamo České Budějovice 5:1 (1:0).

Branky: 22. Krmenčík, 53. Kolář, 65. Kolář, 75. Bakoš, 81. Suchan – 84. Benát, Rozhodčí: Pechanec – Kožár, Myška. Diváci: 1004.

Viktoria – I. poločas: Bolek – Limberský, Hejda, Hájek, Kovařík – Zeman, Živulič, Hořava, Kopic – Řezníček, Krmenčík.
II. poločas: Hruška – Řezník, Hejda (65. Vacovský), Hájek (76. Suchan), Janža – Petržela, Hrošovský, Ivanschitz, Kovařík (65. Pfeifer) – Kolář – Bakoš.

České Budějovice - I. poločas: Křížek – Řezáč, Havel, Novák, Funda – Moravec, Čavoš, Javorek, Wermke – Pouček, Kadula.
II. poločas: Staněk – Loduha, Jáša, Kladrubský, Vaněk – Řehoř, Benát, Hála, Pešek – Pouček, Mashike.

Petr Čech ve Zruči
Brankář Petr Čech: Je příjemné se vracet domů