Domácí fotbalisté sice hrají jen I. B třídu, ale za tak kvalitní trávník by se nemusely stydět ani ligové kluby.

"Trávník je opravdu perfektní, všechno je bezvadně nachystané. Je to příjemný areál, ve kterém se cítíme velice dobře," pochvaluje si trenér české reprezentace Karel Rada.

Hluk projíždějících automobilů a kamionů, který na hřiště doléhá z nedaleké dálnice, děvčatům nevadí.

"Hlavně holky z Prahy jsou na to zvyklé," smál se trenér Rada.

Jeho svěřenkyně si na trávníku černického klubu, jehož barvy donedávna hájil i bývalý reprezentant Petr Vlček, poprvé zatrénovaly v sobotu. V neděli se český tým připravoval dvoufázově, v pondělí pak absolvuje český národní tým v Černicích i předzápasový trénink.

Trenéra a kapitánku čeká v pondělí od 12.00 hodin také účast na tiskové konferenci, při které se v plzeňském Parkhotelu představí všichni účastníci skupiny A - kromě českého týmu také Německo, Španělsko a Francie.

Tisková konference skupiny B (Anglie, Nizozemsko, Norsko, Irsko) začne o hodinu později v hotelu Angelo.
V neděli převažovala na tréninku taktická příprava. "Pomalu už ladíme formu, pilujeme i techniku a tréninky směřujeme k úternímu utkání s Francií," říká český kouč k zápasu, který začne v úterý 2. května od 11.00 hodin na stadionu Doosan Arena ve Štruncových sadech.

I když se start šampionátu nezadržitelně blíží, na hráčkách žádná nervozita nebyla v neděli patrná. "Zatím to jde, ale nebojte se, to všechno ještě přijde," smála se opora reprezentace a hráčka Viktorie Plzeň Gabriela Šlajsová.

Pohodovou atmosféru si pochvaloval i trenér Rada. "Jsem rád, že v týmu panuje optimistická nálada, holky jsou zatím v pohodě," říká vicemistr Evropy z Anglie z roku 1996, který byl v sobotu v hledišti ligového zápasu mezi Viktorií Plzeň a Duklou Praha, stejně jako hráčky Irska. "Naše holky zůstaly na hotelu a dívaly se na zápas v televizi," upřesnil trenér Karel Rada.