Svěřenkyně trenéra Karla Fajfrlíka přehrály jednoznačně 4:0 svého soupeře z nejvyšší soutěže, celek Hradce Králové, a postoupily mezi čtyři nejlepší týmy. Složení semifinálových dvojic určí los.

Plzeňanky se na hřišti v Luční ulici pustily do týmu, s kterým v lize na podzim prohrály na jeho hřišti 1:3, bez respektu a od první minuty udávaly tempo hry.

V prvních pěti minutách si Viktoria vytvořila dvě gólové šance a v 23. minutě se radovala z prvního úspěchu. Po pravé straně unikla Ivaničová a její ostrý centr před branku usměrnila do sítě Žampová.

Deset minut před přestávkou přidaly domácí hráčky druhý gól. Čechurová vyhrála souboj ve středu hřiště a přesnou přihrávkou za obranu uvolnila Ivaničovou, která střelou k tyči zvýšila na 2:0.

Plzeň si udržela převahu i po změně stran a vytvářela si i další brankové příležitosti. A dvě z nich v závěru zápasu proměnila.

Pět minut před koncem utkání utekla obraně Východočešek Ranglová a sólo zakončila střelou do tyče. Míč se ale odrazil k jejím kopačkám a Ranglová jej nezištně přihrála před branku osamocené Ivaničové, která pohodlně skórovala.

Ivaničová, která přišla v zimě do Plzně na střídavý start z Holoubkova, se v závěru zápasu dočkala hattricku. V 87. minutě vystihla nepřesnou malou domů hostů, obešla brankářku a uzavřela skóre zápasu na konečných 4:0.

„Děvčata předvedla pohledný fotbal. Dobře kombinovala, nekazila nahrávky a byla pro soupeře neustálou hrozbou. Dlouho jsem takový výkon a chuť do hry u týmu neviděl. Nelze vyzdvihnout jednotlivce, hráli jsme perfektně jako tým,“ chválil družstvo kouč Karel Fajfrlík.

Viktoria Plzeň – Hradec Králové 4:0 (2:0). Branky: 35., 85. a 87. Ivaničová, 28. Žampová.

Viktoria: Böhmannová, Ondrášková, Nehodová, Myslíková – Jungová, Mikysková, Žampová, Čechurová (86. Strejcová) – Ranglová (88. Ostrochovská), Ivaničová. Trenér: Karel Fajfrlík.