Kdo letí do Malagy
Brankáři: Kozáčik, Bolek Pavlík.
Obránci: Řezník, Procházka, Hejda, Baránek, Hubník, Limberský, Medveděv.
Záložníci: Petržela, Rajtoral, Hrošovský, Horváth, Hořava, Vaněk, Petržela, Kolář, Pilař, Kovařík, Hradecký.
Útočníci: Chramosta, Tecl, Mahmutovič, Holenda.  

Na jih Evropy se svěřenci trenéra Miroslava Koubka vydají z Plzně dnes odpoledne.

Hlavním cílem desetidenního španělského kempu je vyladit formu před jarní částí první fotbalové ligy.

„Zatímco v Turecku bylo soustředění herně-kondiční, ve Španělsku budeme klást důraz především na herně-taktickou stránku. Z hlediska tréninků už budeme pracovat s detaily," říká trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Viktorii čekají ve Španělsku tři zápasy s těžkými soupeři.

Už tuto sobotu se utkají Západočeši s druhým celkem korejské ligy Suwon Samsung Blue Wings. Zápasy s Dynamem Kyjev (úterý 10. února) a Kranosdarem (sobota 14. února) bude vysílat živě ČT Sport.

„Soustředění ve Španělsku nebude o kondiční zátěži, protože samotné zápasy budou dostatečně vyčerpávající. Tréninkový proces bude doplňkem na podněty, které vzniknou právě ve zmiňovaných duelech," říká trenér Miroslav Koubek, který bere do Malagy dvaadvacet hráčů do pole plus tři brankáře. Ve výpravě jsou opět stejně jako při soustředění ve Španělsku oba mladíci z juniorky, obránce Jurij Medveděv a záložník Dominik Hradecký.

Tři utkání ve Španělsku by měly hodně napovědět o složení základní sestavy.

„Někteří hráči dostanou větší prostor, nebudeme jako v Turecku míchat dvě jedenáctky po poločase. Potřebujeme, aby se nejužší kmen kádru dostal do tempa. Chceme od našeho týmu vidět styl hry, kterým se budeme během jara prezentovat," zdůrazňuje plzeňský trenér.

„Kemp v Malaze hodně napoví o základní sestavě, ale stále je to ještě příprava. Rozhodující bude poslední týden," dodává trenér Miroslav Koubek.

Hráči výměnu mrazivé české zimy za příjemnější klima španělského jihu vítají.

„Jsme rádi, že odjedeme na krásná hřiště. Počítám ve Španělsku s teplotou kolem patnácti stupňů, takže paráda," těší se záložník Viktorie Václav Pilař.

Český reprezentant, který se na podzim dostal v dresu Viktorie do výborné formy, je rád, že nejtěžší část zimní přípravy už má za sebou.

„To je pro všechny z kabiny vynikající zpráva," směje se Václav Pilař. „Ve Španělsku se budeme naplno věnovat ladění formy," těší se opora Plzně.

Poslední utkání ve Španělsku s Krasnodarem bude pro Viktorii generálkou na první ligu. Do ní pak vstoupí v sobotu 21. února doma zápasem proti Českým Budějovicím.