Letecký speciál dosedl na přistávací plochu sedm minut po jedenácté hodině dopoledne.

Obloha byla zatažená, teploměr ukazoval osmnáct stupňů nad nulou.

Počasí však bylo to poslední, co fotbalisty Viktorie Plzeň po příletu do Mariboru zajímalo. Po bleskovém odbavení nastoupili do přistaveného autokaru a odjeli do hotelu Habakuk, který se na dva dny stane jejich domovem.

Ve středu večer je čeká na stadionu Ljudski vrt (Lidská zahrada) rozhodující bitva o postup do prestižní Ligy mistrů.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby jsou jen malý kousek od obrovského úspěchu. Doma vyhráli v prvním zápase play-off 3:1 a pokud zvládnou i středeční odvetu, postoupí podruhé během tří sezon do základní skupiny nejprestižnější evropské klubové soutěže.

„Je to pro nás utkání podzimu, protože nás může posunout do Ligy mistrů. Už jsme splnili úkol hrát základní skupinu Evropské ligy, ale naším snem je postup do Champions League," prohlásil trenér Viktorie Pavel Vrba.

Plzeň nastoupí do zítřejší odvety a dvoubrankovým náskokem. „Určitě to není špatná pozice, ale zdaleka není nic rozhodnuto," upozorňuje kouč Viktorie.

Českému šampionovi se ale do cesty postaví silný soupeř, který svoje kvality ukázal už v prvním duelu v Plzni. Do záložní řady Mariboru se navíc vrací 194 centimetrů vysoký slovinský reprezentant Filipovič a konstruktivní brazilský stoper Arghus.

„Víme o tom, o obou hráčích máme dost informací," je připraven na posíleného soupeře trenér Vrba.

Slovinského mistra, který vyhrál v domácí lize zatím všech šest zápasů, navíc požene dopředu vyprodaný stadion (12 tisíc diváků).

„Země bývalé Jugoslávie mají hlasité fanoušky a vytvářejí svým týmům velkou podporu, vyprodaný ale je i sektor našich fanoušků," připomíná Vrba.

„Já osobně má zápasy s bouřlivou atmosférou rád, je to lepší než hrát někde před pěti sty diváky. Z atmosféry obavy nemám, už jsme za tři roky v evropských pohárech leccos zažili," říká trenér Plzně.

Pohodu v týmu Viktorie podle trenéra nenarušil ani rozruch kolem reprezentanta Vladimíra Daridy. Podle německých médií by měl plzeňský záložník přestoupit po odvetě v Mariborem do bundesligového Freiburgu.

„Žádný problém v tom nevidím. Vláďa ukazuje, že patří k hráčům, kteří mají své sebevědomí a svoji kvalitu. Mediální věci jdou kolem nás i mimo něj," uvedl trenér Pavel Vrba.

V úterý od osmi hodin večer absolvují fotbalisté Viktorie Plzeň, mezi nimiž jsou i uzdravení marodi Marek Bakoš a Daniel Kolář, předzápasový trénink na stadionu Ljudski vrt.

Středeční odvetný zápas play-off Ligy mistrů NK Maribor – FC Viktoria Plzeň začne ve 20.45 hodin. Utkání přenáší ČT Sport s komentářem Jaromíra Bosáka. Utkání rozhoduje trojice německých rozhodčích Felix Brych - Mark Borsch a Stefan Lupp.