Oba celky v neděli bodovaly. Domažlická Jiskra porazila Kolín, nováček přivezl bod z Benešova. Do utkání jde Jiskra jako favorit, ale v Tachově zbraně předem neskládají.

„Jiskra hraje dobře, ještě neprohrála a pro nás je to nepříjemný soupeř," konstatoval trenér FK Tachov Stanislav Purkart, který v minulé sezoně vedl právě Domažlice.

„Na soupeře se připravujeme stejně jako na ostatní. Hrajeme doma, chtěli bychom mu vnutit naši hru a diktovat tempo. Uvidíme, jak se nám to povede a co nám dovolí soupeř," řekl Purkart, který nemůže počítat s Kubkem a Rudou. Stoprocentně není připraven ani Folejtar.

Chodové se podle slov kouče Jiskry Domažlice Milana Matejky na derby těší. „Tachovští mají ve svém kádru několik hráčů, kteří hráli v Domažlicích, a proto to bude mít ten správný náboj," míní před dnešním duelem trenér druhého celku České fotbalové ligy.

Jiskra podle něj přijede do Tachova s otevřeným hledím.

„Je tam velké hřiště, takže se tam bude moct hrát kombinační fotbal, což by nám mohlo vyhovovat. Do Tachova určitě nepřijedeme bránit, ale hrát aktivně a zvítězit," slibuje domažlický kouč.

Program 18. kola

Tachov – Domažlice (rozhodčí: Kubec), Benátky nad Jizerou – Čáslav (Váňa), Chrudim – Union 2013 (Hocek), Zápy – Štěchovice (Dujsík), Benešov – Dobrovice (Rejžek), Králův Dvůr – Písek (Duchoň), Loko Vltavín – Jirny (Ulrich), Brozany – Viktoria Žižkov (Zadinová), Táborsko B – Kolín (Teuber), Most – Převýšov (Průcha).

Všechny zápasy začínají dnes 
od 17.00 hodin.