Obě dvě mužstva nacházející se v dolní polovině tabulky potřebují body jako sůl.

Rokycanský tým, sázející především na vlastních odchovance, se může sice spolehnout na velmi pevnou defenzivu, ale v útočné fázi se stejně jako v minulé sezoně Rokycanští trápí.

Důkazem je pouze pět vstřelených branek v sedmi odehraných kolech. Střeleckou chuť dostali svěřenci trenéra Pavla Aubrechta až minulý týden, kdy Rokycany zatížily konto silných karlovarských Buldoků třemi góly.

V divokém zápase ale nakonec vstřelil o jeden gól více bývalý účastník ČFL, který se tak radoval z vítězství.

„V poslední době se nám nedaří. Když už vstřelíme jako naposledy tři branky, tak nás zradí defenziva. Doma proto nyní nechceme nic jiného než výhru," říká odhodlaně asistent kouče Rokycan Václav Procházka.

Špatný vstup do nové sezony provází Sušici. Západočeši získali prozatím pouze tři body, jež stačí jen na poslední místo v tabulce.

Poslední zápas se celku z Pošumaví příliš nevyvedl. Sušice v důležitém duelu podlehla nováčkovi z Mariánských Lázní 1:2. Sušické musí ještě teď mrzet neproměněné příležitosti, kterých si v utkání vypracovali spoustu.

„Hlavně musíme co nejrychleji zapomenout na poslední nepovedené utkání. Rádi bychom získali v Rokycanech nějaké body. Nechci se ale pouštět do žádného tipování, protože mi to v poslední době vůbec nevychází," přiznává sušický kouč Jaroslav Voříšek.

Klatovy získaly pod vedením nového trenéra Karla Krejčího v posledních dvou kolech pět bodů. Zkušený lodivod navíc na lavičce Klatov po dohodě s vedením setrvá až do konce podzimní části. V sobotu sílu rozjetých Klatov prověří pražský Zličín.

V dalších divizních kláních se Doubravka představí na půdě nepříjemného Hořovicka, vedoucí Tachov cestuje do Čížové.

Dominik Rejthar