Domažlická Jiskra po domácím vítězství nad Královým Dvorem přivítá v sobotu na svém trávníku Union 2013 a Tachov se v neděli představí v Převýšově.

Chodům zajistil ve středu zisk tří bodů jediným gólem utkání kanonýr Pavel Fořt. Jiskra ve třetím utkání v řadě dokázala naplno bodovat a věří, že splín po odchodu trenéra Pavla Horvátha je pryč.

„Králův Dvůr byl silný soupeř, určitě nejlepší, který zde zatím hrál. Dobře kombinuje a má kvalitní hráče, jako jsou Volešák, Pilík či Brandner. Čekali jsme, že nás čeká těžký zápas, což se potvrdilo. Naplnila se i předtucha, že by mohl rozhodnout jediný gól. Ten jsme naštěstí dali my," hodnotil duel dvou velkých rivalů kapitán Jiskry Petr Mužík.

Tachov si přivezl ve středu z Dobrovic „čtyřku" a v neděli dopoledne jej čeká další zápas venku, a to v Přehýšově.

„Přesto, že jsme na domácího kanonýra Volfa hráče upozorňovali, dal nám tři branky. Už v prvním poločase jsme dostali laciný gól, ale dokázali jsme vyrovnat. Po přestávce nám chyběla důslednost při bránění a soupeř toho využil," vrátil se k utkání kouč Tachova Stanislav Purkart.

Hráči se po dni volna sejdou dnes na předzápasovém tréninku a v neděli v půl šesté ráno vyrazí směr Převýšov.

„Ve středu pro zranění nedohráli Martin a Petr Šáchovi, takže je otázkou, zda s námi vůbec odjedou. Na marodce jsou Stružka, Tušl a Kubek. Bodový zisk v Převýšově vede přes poctivou obranu celého mužstva. Uvidíme, jak se bude zápas odvíjet," podotkl tachovský lodivod.

Program 13. kola
Písek – Čáslav (SO 10.15), Domažlice – Union 2013 (SO 14.00, rozhodčí: Hocek), Dobrovice – Štěchovice (SO 14.00), Táborsko B – Vltavín (NE 10.15), Převýšov – Tachov (NE 10.15, Váňa), Žižkov – Zápy (NE 10.15), Brozany – Benátky n. J. (NE 14.00), Most – Králův Dvůr (NE 14.00), Kolín – Benešov (NE 14.00), Jirny – Chrudim (NE 14.00).