První branku ve třetím kole poháru vsítili domácí již v 18. minutě. Domažlickou střelu z velkého vápna nejprve zblokovala karvinská obrana. K míči se ale jako první dostal hráč Jiskry Bárta, ten přihrál na zcela volného Knakala, který neomylně zakončil.

Domácí povzbuzeni gólem začali druholigovou Karvinou přehrávat a vytvořili si nejednu příležitost před brankou hostů. Do konce prvního poločasu se ale Jiskře nepodařilo stav 1:0 navýšit.

„První půli jsme odehráli výborně. Dali jsme gól jako první a soupeře jsme nepouštěli do žádných vyložených šancí," pochvaloval si trenér Domažlic Stanislav Purkart.

Po přestávce vletěli hosté na hřiště s cílem vyrovnat a to se jim také podařilo. V 49. minutě byla domažlická obrana málo důrazná a nechala karvinského Ciku vypálit střelu, na kterou gólman Jiskry Ticháček nedosáhl.

Srovnání skóre si domácí nenechali příliš dlouho líbit. V 53. minutě odpískal rozhodčí Nenadál za faul na domažlického Bártu přímý kop, ke kterému se postavil kapitán Mužík. Ten ho stejně jako v posledním zápase ČFL proti Čáslavi proměnil.

Tři minuty na to přidala Jisktra i třetí branku. Dvořák se octl sám před karvinským gólmanem Pindrochem, který střelu zvládl vyrazit. Dvořák ale bojoval dál a napodruhé již míč bezpěčně dopravil do sítě hostů.

Jiskra Domažlice se tak radovala z výhry 3:1 nad Karvinou a z postupu do osmifinále.

„Po vyrovnávací brance Karviné nám bylo těžko. Naštěstí jsme ale zanedlouho proměnili přímý kop. Máme ohromnou radost. Všem se nám splnil sen, že si v poháru zahrajeme s plzeňskou Viktorií," dodal kouč Západočechů Stanislav Purkart.

Jiskra Domažlice - MFK OKD Karviná 3:1

Poločas: 1:0. Branky: 18. Knakal, 53. Mužík, 56. Dvořák – 49. Ciku. Rozhodčí: Nenadál. ŽK: 1:3. Diváci: 653.

Jiskra Domažlice: Ticháček – Knakal, Chocholoušek, Bauer, D. Pyrka – Bezděk (69. Kasýk), Braun, M. Pyrka, Mužík (84. Kůžel), Bárta (59. Došlý) – Dvořák. Trenér: Stanislav Purkart.

Karviná: Pindroch; Knötig, D. Uvíra, M. Uvíra, Ciku, Vaněk, Pavelka, Eismann, O. Cverna (36. V. Cverna), Mišinský (63. Svatoňský), Jovanović, Fiala (42. Gonda). Trenér: Josef Mazura.

Tereza Josefová