„Hodně jsme se na vítězství natrápili," přiznal kapitán Viktorie, který proti Kazachstánu odehrál celý zápas. „Ve druhé půli ale přišlo zlepšení a zaslouženě jsme zápas otočili. Vzhledem k ostatním výsledkům ve skupině se nám Euro hodně přiblížilo," konstatoval obránce národního mužstva.

Ještě čtvrt hodiny před koncem utkání s Kazachstánem to ale vypadalo z pohledu českého fotbalu na pořádnou blamáž. Češi prohrávali v Plzni 0:1, Turecko naopak vedlo stejným poměrem doma nad Lotyšskem.

Jenže nakonec český tým utkání otočil a Turci naopak inkasovali v nastaveném čase vyrovnávací gól. Ztratili doma i Nizozemci, kteří podlehli Islandu 0:1. Druhá Česká republika tak má v tabulce na třetí Nizozemce náskok šesti bodů a na čtvrté Turecko už sedm bodů.

Utkání s Kazachstánem podle Davida Limberského výrazně ovlivnil brzký vedoucí gól soupeře. „Znervózněli jsme, Kazachstán zalezl do obrany a my se tam těžko dostávali. Nadalo se moc kombinovat a soupeř chodil do brejků," viděl hru v první půli Limberský, který se dostal do největší šance Vrbova týmu, když technickou střelou levačkou trefil břevno. „Snažil jsem se tlačit střelu dolů, bohužel ne tolik, jak jsem zamýšlel," uvedl.

Po přestávce se obraz hry změnil. „Ve druhé půli jsme už kontrolovali hru, do vápna létal jeden centr za druhý a Kazachům postupně docházely síly. Pak přišly velké chvíle Milana Škody, který to dvakrát fantasticky trefil," dodal s úlevou David Limberský.