Plzeňští fotbalisté remizovali v úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů na půdě Sportu Bukurešť 2:2.Do včerejšího utkání vstoupili Plzeňané aktivně, přesto si první vážnější šanci vytvořili až po dvaceti minutách hry. O nůžky se po Kopicově centru pokoušel Krmenčík, leč promáchl. O chvíli později si spolupráci zopakovali mnohem úspěšněji. Plzeňský útočník se tentokrát nemýlil. Výborně se zorientoval v pokutovém území a přízemní střelou poslal Viktorii do vedení.

Po akci Tanaseho ve vápně na druhé straně pak domácí reklamovali ruku, rozhodčí Agajev však ukázal jasně – pokračujte ve hře. Příležitost ke skórování dostal Sport po půlhodině hry, kdy rozehrával přímý kop z ideální pozice Budescu. Jeho pokus ale trefil pouze zeď.

Ten samý hráč však ve 36. minutě z dalšího přímého kopu zařídil vyrovnání. Pak už hrozili především domácí. V závěru poločasu se řítil z levé strany na Bolka záložník Sousa, brankář Plzeňských jeho pokus zlikvidoval. Neujala se ani dalekonosná střela Alibeca.

Po poločasové přestávce si vzali Západočeši vedení zpět. Vyraženou střelu kapitána Koláře doklepl do sítě Kopic. Netrvalo však dlouho a bylo opět srovnáno. Do centru se položil Filipe Teixeira a hlavičkou na přední tyč uzavřel skóre zápasu na 2:2.

Viktoria si veze z Rumunska nadějný výsledek do odvety. V zápase však dvakrát vedla, a tak pro ní musí být konečný stav utkání zklamáním. Odvetný duel se v Plzni odehraje ve středu 2. srpna.