Mají za sebou náročnou sezonu, možná nejtěžší ve své kariéře. O to více se fotbalisté Viktorie těší po bitvách v evropských pohárech a v Gambrinus lize na zasloužený odpočinek.

„Sezona byla náročná, už nejsem nejmladší a potřebuji si opravdu odpočinout," přiznává kapitán Viktorie Pavel Horváth.

Dnes vyráží i s rodinou do Dubaje. „Letíme k moři, trochu se vyhřát. Domů se vrátíme až dva dny před začátkem přípravy. Potřebuji si hlavně odfrknout, vypnout hlavu a připravit se na to, co nás čeká v příští sezoně," vyznává se zkušený fotbalista.

Pavla Horvátha ale nečeká v Dubaji jen zahálka. Na odpočinek má dva týdny, v třetím týdnu dovolené už musí plnit úkoly individuální běžecké přípravy.

„Máme od trenéra naplánováno asi sedm běžeckých tréninků, k tomu ještě cvičení se švihadlem a nějaké to posilování. Budu se udržovat, chci se poprat se svou postavou," slibuje kapitán Viktorie.

Dubaj je oblíbenou destinací dovolených fotbalistů Viktorie Plzeň. Kromě kapitána Viktorie do stejného města míří s manželkou i kouč Viktorie Pavel Vrba. Exotickou Dubaj tentokrát úspěšný trenér vyměnil za maďarské lázně, kam jezdil v minulosti.

Dubaj dobře zná i obránce Viktorie Václav Procházka. „Moc se nám tam s přítelkyní líbilo a do stejných končin vyrážíme i tentokrát, jenom jsme změnili město. Místo do Dubaje letíme do Abu Dhabí," upřesňuje místo pobytu vytáhlý zadák Viktorie.

Na rozdíl od Pavla Horvátha se Václav Procházka nechystá strávit dovolenou aktivním způsobem. A má k tomu i svůj důvod. „Žádné sportovní aktivity vyhledávat nebudu. Na dovolené chci odpočívat a také trochu doléčit zranění kotníku, které jsem utrpěl při odvetném zápase Evropské ligy v Gelsenkirchenu proti Schalke. Ještě to pořád není ono a věřím, že koupání v moři a pohyb na písčité pláži mi pomohou. Takže dovolená pro mne bude vlastně z části i rehabilitačním pobytem," míní Václav Procházka.

Po návratu ho rovněž čeká běžecká příprava za dohledu sporttesteru. „Zajedu se podívat i na zápas divizních Rokycan, kde působí můj táta a brácha. Nelze nic podcenit, Rokycany jsou naším prvním soupeřem v přípravě, tak je musím okouknout," usmívá se.

Jen týden si na rozdíl od většiny svých spoluhráčů odpočine David Limberský. Už v sobotu odjíždí s reprezentací na kemp do Rakouska a potom ho čeká účast na Euru. „Nikam se proto nechystám, zůstanu doma v Plzni a chci se maximálně věnovat rodině. V závěru ligy, kdy se hrálo středa – sobota, si mě moc neužila," říká David Limberský.