V pěti zápasech získali Chodové z 15 možných bodů 14 a z posledních tří duelů mají impozantní skóre 11:3.

V nedělním utkání 24. kola se Jiskra představí od 10.30 hodin domácím fanouškům v souboji s Převýšovem. Domažlice se budou muset obejít bez zkušeného útočníka a hrajícího asistenta trenéra Pavla Fořta, který do konce sezony posílil Viktorii Plzeň.

„Je to pro nás oslabení. Byla to moje pravá ruka, měli jsme soustu shodných názorů, jakým způsobem hrát. Nicméně máme v kádru Mužíka, Brauna, Bauera a Javorského, kteří ho mohou zastoupit. Věřím, že zápas zvládneme," říká trenér Jiří Skála.

Těžký soupeř čeká další tým ze západu Čech. Fotbalisté Tachova se v neděli od 16.30 hodin představí na trávníku třetích Záp.

Pozitivní zpráva je ta, že trenér Pavel Vaigl bude mít k dispozici kompletní kádr. „Celý týden už trénuje Stružka, Ruda a také Martin Šácha. Na marodce je jen Tušl, takže do utkání se Zápy můžeme počítat se šestnácti hráči," těšilo kouče Tachova.

„Víme, že oproti podzimu ještě posílili a mají ambice na postup a jedeme se poprat o co nejlepší výsledek. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Rozhodně nenastoupíme s poraženeckou náladou," uvedl Vaigl, který má o sestavě na nedělní zápas jasno. Jediné, co ale prozradil, je, že oproti domácímu zápasu s Chrudimí dojde ke změnám.

Program 24. kola

Chrudim – Králův Dvůr (SO 10.15), Písek – Kolín (SO 10.15), Dobrovice – Most (SO 16.30), Domažlice – Převýšov (NE 10.30, rozhodčí: Benedikt), Benátky nad Jizerou – Benešov (NE 16.30), Zápy – Tachov (NE 16.30, Poživil), Čáslav – Vltavín (NE 16.30), Štěchovice – Táborsko B (NE 16.30), Jirny – Viktoria Žižkov (NE 16.30).