Herně příkosičtí borci za svým soupeřem příliš nezaostávali, ale výsledek 1:4 hovoří zcela jasnou řečí, přestože je pro domácí až příliš krutý.

Před čtyřmi stovkami diváků a na poměrně těžkém terénu v úvodu nováček svého soupeře zaskočil velkou aktivitou a už po osmi minutách hry se mu podařilo skórovat. Lisý prostřelil obránce a trefil se přesně k tyči. Rozjásal tak spoluhráče i příkosické fanoušky. Hosté se ale brzo oklepali a Aubrecht z dvaceti metrů střelou pod břevno vyrovnal na 1:1. Rokycany postupně srovnali i obraz hry, a když M. Scheinherr po rohovém kopu gólem hlavou do šatny poslal rokycanský tým do vedení, vypadalo to s domácím nováčkem zle, nedobře.

Po přestávce však diváci i hostující celek nevycházeli z údivu. Příkosice se do svého soupeře vehementně zakously a vyrovnávací gól visel doslova ve vzduchu. Vypracované šance však gólem neskončily, navíc Fiala a Lisý nastřelili tyč a břevno. Zákonitě rokycanští hráči trestali a z brejkových akcí přidali další dva góly: po zataženém míči Kubík křižnou střelou a Jedlička, když přesně umístil do branky odražený míč.

Hosté nastoupili bez tří zkušených borců: Horváth je na dovolené, Jícha na svatbě a Blecha je nemocen. Místo nich naskočili do sestavy mladí a výsledek ukazuje, že se rozhodně neztratili.

Hlasy trenérů

Radek Vodrážka, trenér Příkosic: "Za herní projev musím kluky pochválit, to rozhodně nezklamali. Výsledek je už ale horší. První půle byla naprosto vyrovnaná, a po přestávce jsme dvacet minu byli jasně lepším celkem. Škoda zahozených šancí a nastřelených tyčí. Rozhodl třetí gól, který jsme inkasovali z brejku. Snahu jsme sice měli nadále, ale po čtvrté brance už bylo rozhodnuto."

Pavel Aubrecht, trenér Rokycan: "V úvodu jsme inkasovali takový smolný gól, ale podařilo se nám do přestávky výsledek otočit a byli jsme o poznání fotbalovější. Tlak v úvodu druhé půle jsme tak trochu očekávali i jejich hru vabank a přiznám se, že při střelách do tyče, břevna a dalších pár šancích jsme měli i štěstí. Když začali domácí hrát až na čtyři útočníky, oevřel se nám prostor k brejkům a toho jsme dokázali dvakrát využít."

Čechie Příkosice - FC Rokycany 1:4 (1:2)

Branky: Lisý - Aubrecht, M. Scheinherr, Kubík, Jedlička. Rozhodčí: Jirsa. ŽK: 3:3. Diváků: 400.