„Nám stačí k postupu vyhrát 1:0. Pořád si myslím, že šance obou týmů na postup do základní skupiny Evropské ligy jsou padesát na padesát. Důležité bylo, že jsme na hřišti soupeře vstřelili gól, na druhé straně nás moc mrzí inkasovaná branka v nastaveném čase," míní český reprezentant, kterého trenér národního mužstva Michal Bílek povolal společně s jeho dvěma spoluhráči z Viktorie, Davidem Limberským a Františkem Rajtoralem, ke kvalifikačnímu duelu v Dánsku.

Darida připouští, že vítězný gól v Bruselu v nastavení soupeře do odvety zvýhodňuje. „Gól Lokerenu v závěru utkání je komplikace, ale věřím, že máme dost sil na to, abychom tuhle situaci zvládli a doma postoupili dál," je před dnešní odvetou v Doosan Areně přesvědčený dvaadvacetiletý fotbalista.

Darida však nepočítá s tím, že by jeho tým hrál na výhru 1:0. „To by se nám mohlo vymstít. Pro nás by bylo nejlepší, kdybychom vstřelili hned na začátku zápasu gól a pak přidali ještě jeden pojišťovací. To už by se pro nás zápas vyvíjel dobře," přeje si do odvety.

Velkou zbraní soupeře jsou podle něj velmi rychlí krajní hráči a důraz v šestnáctce. „Dokáží se prosadit v soubojích jeden na jednoho a vředu mají velmi kvalitního hrotového útočníka. Tyto jejich přednosti si musíme pohlídat a nedat jim vůbec prostor. Pokud se nám podaří tyto dvě nejsilnější zbraně soupeře eliminovat, potom musíme utkání zvládnout," domnívá se plzeňský fotbalista.

Zatímco prvním zápase v Bruselu přišlo na stadion krále Baudauina s kapacitou padesát tisíc míst pouhých pět tisíc fanoušků Lokerenu, Viktoria může počítat s minimálně dvojnásobnou podporou a zaplněným stadionem.

„Podpora početné divácké kulisy má na naši hru samozřejmě pozitivní vliv. Věřím, že Doosan Arena bude zase vyprodána," doufá v podporu diváků Vladimír Darida.