Trenér Jiskry Domažlice Stanislav Purkart se svými svěřenci na domácím trávníku dnes v 16.30 přivítá druholigovou Karvinou.

Pohárové utkání proti Bohemians 1905 byl pro váš tým fotbalový svátek. Jak berete třetí kolo proti Karviné?
Tento zápas bereme jako souboj o čtvrté kolo, ve kterém bychom se utkali s plzeňskou Viktorií. To by byl velký tahák pro hráče i pro domažlické diváky. S Viktorií by se hrálo dvoukolově a kluci by si tak zahráli na stadionu, kde se hraje Liga mistrů. A to nás bude v dnešním duelu s Karvinou motivovat.

Karviná je momentálně na třetím místě ve druhé lize. Co říkáte její kvalitě?
Karviná je výborné mužstvo. A hlavně přijede s jiným přístupem než Bohemka, která nás v úvodu duelu asi podcenila. Na druhou stranu, by nám mohlo hrát do karet, že to mají dost daleko. Samozřejmě to bude náročné utkání.

Jaký má Karviná styl hry, na co se budete muset připravit?
Je to technické mužstvo, snaží se hrát kombinačně. Znám je z doby, kdy jsem trénoval Sokolov. Kádr Karviné se tolik neobměnil, někteří hráči se vrátili, takže trochu víme, co nás čeká. Nebude to jednoduché, budeme muset být velmi dobří v obranné fázi a zároveň i nebezpeční dopředu. Je to jen jedno utkání, 
a tak se může stát cokoliv.

Na Bohemians 1905 se přišlo podívat přes tisíc diváků. Jakou čekáte návštěvnost dnes?
Stejná asi nebude. Karviná, i když je to kvalitní mužstvo, není takové lákadlo. Takže bych chtěl tímto pozvat diváky, aby nás přišli podpořit. Chceme se znovu poprat o co nejlepší výsledek.

Tereza Josefová