Domácí Senco totiž přivítá v sobotu ve svém areálu v Doubravce celek Karlových Varů, který letos po dlouhých letech sestoupil z České fotbalové ligy a netají se cílem vrátit se zpět do třetí ligy.

Jenže Plzeňanům vyšel vstup do nové sezony na jedničku, z Milevska si přivezli tři body ze výhru 2:0 a troufají si na jednoho z favoritů divizní soutěže.

„Vítězství na úvod sezony je pro náš mladý tým velkou vzpruhou. Výhra posílila sebevědomí mladých hráčů a chceme potrápit i favorita z Karlových Varů," prohlašuje kouč Senka Pavel Vaigl.

Doubravecký trenér může počítat s kompletním kádrem, jen nad zkušeným exligistou, maďarským záložníkem Ferencem Róthem, visí stále otazník.

„Ferenc nehrál kvůli svalovému zranění v prvním kole v Milevsku. Uvidíme, jak se bude cítit, jeho start není vyloučen," říká Vaigl, který by rád pozval fanoušky na první domácí duel v sezoně. „Věřím že je nezklameme," dodává.

Na rozdíl od domácích Karlovým Varům start do soutěže nevyšel, doma prohrály 2:3 s dalším z favoritů Tachovem.

„Čeká nás tým podobně složený jako ten náš, ze tří čtyř zkušených hráčů a zbytek tvoří mladíci. Očekávám vyrovnaný boj, ale chceme určitě smazat tříbodovou ztrátu ze zápasu s Tachovem. Počítáme s posilami z druholigového Sokolova," říká karlovarský kouč Karel Tichota.

Na zajímavý duel se mohou těšit také fanoušci v Tachově, kde se představí další zástupce Plzeňského kraje celek Sušice. Rokycany zajíždějí na půdu nováčka v Mariánských Lázních a další nováček z Klatov hraje na hřišti Hořovicka.

Program 2. kola divize A: Hořovicko – Klatovy 1898 (SO 17.00, rozhodčí Hádek), Malše Roudné – Český Krumlov (NE 10.15), Tachov – Sušice (SO 15.00, Cupl), Doubravka – Karlovy Vary (SO 17.00, UMT, Kubec), Čížová – Milevsko (SO 17.00), Aritma Praha – Táborsko B (SO 10.15, UMT), Zličín – Hvězda Cheb (SO 10.30), Mariánské Lázně – Rokycany (SO 15.00, Aubrecht).