Fotbalová Viktorie přivítala v pondělí už čtvrtou letní posilu – po Jakubu Řezníčkovi, Diego Živuličovi a Danielu Kolářovi přichází podle očekávání záložník Aleš Čermák. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Sparty podepsal na západě Čech smlouvu na čtyři roky. Plzeň za něj může podle médií zaplatit až 25 milionů korun.

Jaké na vás udělalo nové prostředí dojem?
Obrovský. Prošel jsem si například regeneraci, posilovnu a další zázemí. Všechno je to na evropské úrovni.

Jak se jako bývalý sparťan těšíte na dres Viktorie?
Těším se moc. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo a jsem v Plzni.

Aleš Čermák.
Přichází Aleš Čermák, letní posila pro Viktorku

Už jste měl příležitost promluvit si více s trenérem Viktorie Pavlem Vrbou?
Já jsem s ním mluvil několikrát, už když se začal řešit můj přestup do Plzně. Moc mě láká spolupráce s ním a těším se na ni.

Viktorii čeká příštím měsíc boj v předkolech o Ligu mistrů. Jak velká to je pro vás výzva zahrát si prestižní pohárovou soutěž?
Pro mě je to obrovská výzva. Zápas Ligy mistrů jsem si ještě nikdy nezahrál, nastoupil jsem zatím jen v jednom zápase předkola Champions League vloni ještě v dresu Sparty. Zahrát si Ligu mistrů je teď pro mě opravdu velká motivace.

V minulosti přišli ze Sparty do Plzně například Pavel Horváth, David Limberský, Daniel Kolář, Milan Petržela, kteří pak byli v dresu Viktorie v dalších sezonách velice úspěšní. Láká vás napodobit je a jít v jejich stopách?
Bylo by to tak nejlepší, kdyby se mi podařilo prosadit se, navázat tak na jejich výkony a pokračovat v jejich šlépějích (usměje se). Stojí přede mnou obrovská výzva, chci se ve Viktorce prosadit.

V Plzni chodí na každý zápas přes deset tisíc diváků. Jak jste jako soupeř vnímal atmosféru v Doosan Areně?
Za Spartu jsem tu hrál jako soupeř dvakrát a vždycky byla na stadionu famózní atmosféra. Musím říci, že na tohle se hodně těším.

Trenéru Vrbovi se bude hlásit další posila.
Viktoria ohlásí další posilu. Do Plzně přijde Čermák

V současné době jste zraněný. Jaký je váš je aktuální zdravotní stav?
Intenzivně na mém uzdravení pracujeme společně s lékaři a fyzioterapeuty a doufám, že budu co možná nejdříve fit a připojím se k mužstvu.

ALEŠ ČERMÁKNarodil se 1. října 1994. Sparťanský odchovanec prošel mládežnickými reprezentacemi, v roce 2011 hrál na MS hráčů do 17 let v Mexiku. V první lize debutoval v barvách Sparty v dubnu 2013 proti Olomouci. Jaro 2014 strávil na hostování v tehdy druholigovém Loko Vltavín, další rok pak hostoval v první lize za Hradec Králové. V sezoně 2015/2016 ho Sparta ho poslala na hostování do Mladé Boleslavi, aby se po roce na Letnou vrátil. Byl kapitánem české reprezentace do 21 let, ale na konci května havaroval pod vlivem alkoholu, poranil si žebra a o účast na Euru přišel. V první lize nastoupil v 69 zápasech, ve kterých nastřílel jedenáct gólů. Ve svých dvaadvaceti letech platí za jeden z největších talentů českého fotbalu.