Plzeňskému klubu bude stát v cestě za dalšími soutěžními body béčko domažlické Jiskry, které se díky šesti zápasům bez porážky vyšvihlo na čtvrtou příčku.

„Domažlice hrají ve skvělé formě. Disponují velmi mladým kádrem, preferují kombinační a běhavý styl hry," chválí domažlický výběr jeden z trenérů Bolevce Jaroslav Klečka.

V táboře tradičního plzeňského celku mají stálé problémy se sestavou. Na každý zápas jsou trenérům k dispozici pouze jeden nebo dva hráči na lavičce.

„Celé jaro se potýkáme s různými absencemi. Momentálně nám sice dobře funguje obrana i záložní řada, ale nemáme pořádný útok. Napůl zranění jsou Šlehofer se Zítkem. Kvůli tomu, že je ale nemáme jak nahradit, do zápasu oba nastoupí. Uvidíme jakou porci minut zvládnou," lituje Klečka.

A plán jak vyzrát na dobře hrající béčko Jiskry?

„Za začátku se soustředíme hlavně na defenzivní činnost, nesmíme se dostat pod tlak. Neradi bychom dostali nějaký laciný gól. Musíme hrát trpělivě, a pokud se nám to podaří, pro nás jedině dobře. Velmi důležitá bude také produktivita v ofenzivě," prozradil zkušený kouč Bolevce, který považuje plný bodový zisk z tohoto utkání za jistotu vyhnutí se zrádné baráži.

Program 27. kola
Vejprnice – Rokycany B (PÁ 18.00, rozhodčí Kříž), H. Týn – Lhota (SO 15.00, Šimek), Rapid Plzeň – Holýšov (SO 17.00, Lego), Chotíkov – Mýto (SO 17.00, Volf), Bolevec – Domažlice B (SO 17.00, Mazanec), Luby – Rozvadov (NE 16.00, Šlajs), Svéradice – Přeštice (NE 16.00, Hodek), Sušice – Zruč (NE 17.00, Goetz).