Devatenáct vybojovaných bodů zajistilo fotbalistům blovického béčka klidné přezimování, navíc získali na sedmém místě stejně bodů jako dva celky před nimi. A to ještě mají k dobru domácí zápas proti rezervě Nepomuku.

„Já osobně jsem s umístěním nadmíru spokojený,“ říká trenér Sokola Blovice B Václav Skřivan. „Abych řekl pravdu, čekal jsem, že na tom budeme po podzimu mnohem hůř,“ přiznává blovický kouč.

Postavení mužstva v první polovině tabulky je podle trenéra Skřivana dáno i kvalitou letošního ročníku. „Myslím si, že úroveň okresního přeboru je o něco slabší, než tomu bylo kdysi,“ tvrdí.

Fotbalistům blovické rezervy se dařilo hlavně doma. Na vlastním hřišti neztratili v šesti zápasech ani bod. Jako jediní v celé soutěži! Na hřištích soupeřů ale mají nejhorší bilanci. Získali na nich totiž jen jeden bod.

„Co za tím vězí? Mám přestárlý kádr, mladé hráče bohužel nemám k dispozici. Doma kluci ještě dokážou zabojovat, ale venku jsou jejich výkony, řekněme, odevzdané,“ vysvětluje Skřivan příčinu nezdarů na cizích hřištích.

Osa mužstva je postavena kolem kapitána týmu Dušana Tučka. „Je to zkušený hráč, vůdčí osobnost. Okolo něj se to dalo dohromady. Kromě něho mám k dispozici ještě devět až deset stabilních hráčů, které doplňují dva až tři ze širšího kádru A mužstva,“ nastiňuje kouč Skřivan situaci ohledně sestavy blovické rezervy.

Přípravu zahájili Blovičtí minulý týden. „Do konce ledna budeme trénovat jednou týdně v tělocvičně. S dvoufázovým tréninkem začneme až v prvním únorovém týdnu. V jednání je i nějaké soustředění, ale na to bychom asi jeli pouze v případě, že by si ho hráči zaplatili sami. Jinak ho absolvujeme na vlastním hřišti,“ konstatuje blovický trenér, jehož přáním je udržet sedmé místo.

„Když se nám to podaří, budu spokojený. Jsem přesvědčený, že mužstvo na to má. Každopádně si myslím, že sestupové starosti se nám vyhnou,“ věří blovický lodivod Václav Skřivan.