Fotbalisté Viktorie porazili Sigmu Olomouc 1:0.Zdroj: Deník / VAIZ ZdeněkJediný gól zápasu vstřelil v 69. minutě střídající Václav Pilař. Viktorii se postupně vyprazdňuje marodka. V zápase proti Olomouci se do základní sestavy vrátil obránce David Limberský a na střídačku se posadili brankář Matúš Kozáčik a záložník Václav Pilař.

Do první šance se už v osmé minutě dostal na malém vápně plzeňský Krmenčík po přihrávce Kopice, jenže v pádu netrefil branku. Kopic připravil další šanci i Kolářovi, ale kapitán Viktorie trefil zblízka jen tělo gólmana Buchty. Největší příležitist prvního poločasu měl ve 21. minutě olomoucký Chorý, který si naběhl na kolmou přihrávku za plzeňskou obranu, ocitl se sám před Hruškou, ale branku těsně minul.

V úvodu druhé půle napřáhl ke střele z pětadvaceti metrů Hrošovský a gólman Buchta vyškrábl míč ze šibenice na roh. Vzápětí prudká přízemní střela Koláře skončila jen centimetry vedle pravé tyče olomoucké branky. V 60. minutě vyběhl na trávník ze velkého potlesku deseti tisíc diváků Václav Pilař a brzy se dostal do velké šance. Prošel s míčem až k šestnáctce, kde si narazil míč s Kolářem, ale jeho střelu stačil Buchta vyrazit nad břevno. V 69. minutě se už Pilař prosadil – v šestnáctce se dostal k odraženému míč, opřel se do něj a parádní střelou překonal Buchtu – 1:0. Střídající Pilař oživil hru Viktorie, která dostala soupeře pod tlak.

Na poslední minuty poslal trenér Vrba do hry letní posilu z pražské Sparty Aleše Čermáka, který si tak připsal premiérový start v lize v dresu Viktorie. V záběru mohl zvýšit náskok domácích Krmenčík, ale zblízka trefil jen gólmana. Plzeň zaslouženě vyhrála a lize vládne bez ztráty bodu a inkasovaného gólu.

Hlasy trenérů po utkání Plzeň - Olomouc
Hlasy trenérů - Pavel Vrba (Viktoria): „Bylo to vyrovnané utkání, které mohl vyhrát kdokoliv. V každém případě to byl pro diváky zajímavý zápas. Chtěl bych pochválit Olomouc, která podala výborný výkon a odehrála v Plzni velmi dobrý zápas. Soupeř nás vysoko napadal a my neměli čas na rozehrávku, v které jsme nebyli tak jistí jako v minulých zápasech. Hodně nám pomohli Limberský s Pilařem, dva hráči, kteří dlouho marodili. Jsem spokojený s tím, jakým způsobem zápas zvládli. Limberský byl výrazně znát v defenzivě, Pilař oživil hru, dal gól.
Václav Jílek (Olomouc): „Chtěli jsme hrát aktivně, vytvořili jsme si i dost šancí na to, že jsme hráli na hřišti týmu, který má ty největší ambice. Zkušený soupeř pak potrestal naše zaváhání a zaslouženě vyhrál.“

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0). Branka: 69. Pilař. Rozhodčí: Pechanec – Wilczek, Kotalík. ŽK: Čermák - Chorý, Jemelka, Kalbach. Diváci: 10 135.

Viktoria: Hruška – Řezník, Hejda (46. Havel), Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulič – Kopic (60. Pilař), Kolář, Zeman (83. Čermák) – Krmenčík. Trenér: Vrba.
Olomouc: Buchta – Sladký (78. Obročník), Radakovič, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Texl (76. Moulis), Kalvach, Falta – Chorý. Trenér: Jílek.