Svěřenci trenéra Pavla Vrby v Doosan Areně jen remizovali s Baníkem Ostrava 1:1 a jejich náskok na druhou Spartu se po dvou odehraných kolech smrskl na jediný bod.

Trenéra Vrbu domácí ztráta mrzela. „Ztratili jsme body s dobře organizovaným soupeřem, který čekal na každou příležitost, aby šel do rychlého protiútoku," uvedl kouč Plzně.

Kouči Plzně se nelíbila hra týmu zejména v prvních šedesáti minutách. „Byla pomalá, nedokázali jsme nic vymyslet ve finální fázi, hráči nebyli v dostatečném počtu v soupeřově šestnáctce. Důsledkem toho bylo, že nás Baník téměř k ničemu nepustil," zlobil se.

Zápas měl zásluhou obou mužstev tempo i dramatický náboj, divákům se musel líbit.

Na hře Viktorie byla patrná absence kapitána Pavla Horvátha, který kvůli viróze nemohl nastoupit.

Hra týmu bez svého vůdce postrádala kreativitu a moment překvapení.

„To, že nehrál Pavel Horváth, nám asi ublížilo. On je sice pomalý pohybově, ale myšlenkou a přihrávkou je nejrychlejším hráčem v české lize. Jeho překvapivá nahrávka za obranu nám chyběla," uznal Vrba.

Stačí si vzpomenout na duel s Brnem, v které Horváth za stavu 1:1 dvakrát ideálně naservíroval míč Bakošovi a slovenský útočník obě přihrávky proměnil v góly.

Takový hráč se při duelu s Baníkem, až na gólovou akci Kovaříka s Procházkou, v neděli večer nenašel.

Utkání s Ostravou jasně ukázalo, jak je zkušený záložník, kterému bude příští měsíc osmatřicet let, pro současný tým Viktorie nepostradatelný. Ve hře Plzně to bez kapitána skřípalo.

„On dokáže při rozehrávce vždy něco vymyslet a nám proti Ostravě něco překvapivého chybělo. Pavel je také u všech našich standardek," připomněl stoper Viktorie Václav Procházka, který se parádní hlavičkou po přesném rohovém kopu Kovaříka postaral o vyrovnání na 1:1.

Kouč Pavel Vrba ví, že dříve nebo později bude muset otázku jak Horvátha nahradit, řešit. „Pavel má své roky a jednou s kariérou skončí. V přípravě jsme už různé varianty hry bez Horváta zkoušeli, ale tím, že je stále k dispozici, se nakonec vrátíme k původnímu rozestavení. Budeme doufat, že Pavel ještě nějaký čas vydrží a my v průběhu tohoto období řešení najedeme," dodal trenér Pavel Vrba.