Flintu do žita ale fotbalisté Viktorie Plzeň rozhodně neházejí.

„Věřím, že se o titul bude bojovat až do posledního kola. Jsme v situaci, že si nemůžeme dovolit ztratit ani bod a musíme čekat na zaváhání Slavie. Snad ztratí body už o tomto víkendu,“ doufá trenér Viktorie Zdeněk Bečka. Plzeň tři kola před koncem ztrácí na vedoucí Slavii dva body.

K tomu, aby se Západočeši udrželi v boji o titul, musí v pátek večer zdolat těžkého soupeře, v tabulce čtvrtou Mladou Boleslav.

Středočeši mohou do boje o titul výrazně promluvit – v dalším kole totiž doma hostí právě Slavii. A o motivaci mají V Mladé Boleslavi postaráno – jejich cílem je uhájit čtvrtou příčku, která zaručuje start v evropských pohárech.
„Čekají nás těžká utkání v Plzni a doma se Slavií. Budeme v nich chtít předvést co nejlepší výkony a vyhrát je. Na taková utkání se všichni těšíme, budou se hrát před plnými tribunami a v bouřlivé atmosféře,“ říká trenér Mladé Boleslavi Martin Svědík.

O zápas v Plzni je obrovský zájem, včera zbývaly už jen poslední vstupenky. V Doosan Areně se tak bude opět, jak je v Plzni zvykem, hrát před zaplněnými tribunami.

Fotbalisté Viktorie mají do utkání o motivaci navíc. „Kluci si samozřejmě uvědomují, o co hrají, ale především chtějí odčinit zpackaný druhý poločas utkání v Jablonci a omluvit se divákům tím nejlepším způsobem, vítězstvím,“ slibuje za tým kouč, který má k dispozici kompletní kádr.

„Jsme rádi, že se do mužstva po odpykání trestu za čtyři žluté karty vrací Marek Bakoš. Věřím, že vybereme tu nejsilnější sestavu a naše skvělé diváky potěšíme vítězstvím,“ přeje si trenér Zdeněk Bečka.

Navrátilec do sestavy Marek Bakoš považuje Mladou Boleslav za nepříjemného soupeře. „Boleslav bojuje o Evropu a do Plzně určitě nepřijede bránit. Důležité bude využít slabších stránek protivníka a překonat jeho obranu,“ míní slovenský útočník Viktorie, který se na zápas těší. „Zápas v Jablonci pro mne nebyl na tribuně příjemný, moc se teď těším na hřiště,“ dodává Marek Bakoš.

Jan Kovář (vlevo) a Jakub Jeřábek se radují z vyrovnávacího gólu proti Finsku.
Češi hrají dobře, shodují se hokejoví bohatýři