V dobré formě hrající domácí fotbalisté hostí na stadionu v Husových sadech silné mužstvo Písku.

Svěřenci trenéra Pavla Aubrechta v minulých dvou utkáních naplno bodovali proti Krumlovu a Milevsku a posunuli se tak až na pěkné páté místo.

Jejich připravenost ale teď prověří jeden z nejsilnějších účastníku divize. Písečtí se totiž dělili až do minulého kola o první místo tabulky se středočeským Benešovem.

„Písek je tým, který sestoupil z vyšší soutěže, což znamená, že kvalitu určitě má. Nám se teď ale v poslední době pár věcí povedlo. Z Písku máme respekt, ale určitě se ho nebojíme," říká odhodlaně trenér Rokycan Pavel Aubrecht.

„K dispozici by měl být po nemoci již nás kapitán Hereit. Otázka dalšího posílení z Plzně je v jednání. Rád bych přesto byl, pokud bychom mohli využít z juniorky Viktorie Krčála," dodává trenér Rokycan.

V posledním zápase ale Jihočeši překvapivě zaváhali na vlastním hřišti, kde podlehli Čížové 1:2.

Doubravka si bude chtít o víkendu spravit reputaci proti předposlednímu Jindřichovu Hradci.

Fotbalisté Senka čekají již tři zápasy na vítězství. V posledním utkání měli ke třem bodů svěřenci trenéra Romana Vylety nejblíže, ale v bojovném derby se Sušicí brali nakonec jen jeden.

Právě Sušice se začíná pomalu aklimatizovat na vyšší soutěž. Cennou remízu v Plzni bude chtít letošní nováček potvrdit v Hořovicku, které naposledy nestačilo venku na rezervu Táborska.

Rozjetý Tachov již třikrát po sobě bral vždy tři body a vyšvihl se tak až na čtvrtou příčku tabulky.

V sobotu mužstvo pod vedením trenéra Zdeňka Bečky cestuje do Prahy, kde je vyzve Zličín, jenž naposledy shrábl všechny body na Petříně za vítězství 2:1.

Plzeňské Dynamo je posledním účastníkem divize, který se ještě neradoval z tříbodového zisku.

Svěřenci trenéra Petra Kurala po posledním neúspěšném zápase proti Zličínu vzhlížejí tak k dalšímu soupeři, kterým bude Čížová, jež naposledy překvapivě vyloupila Písek.

Program 10. kola

Hořovicko – TJ Sušice (SO 16.00, rozhodčí Matějček), Jindřichův Hradec – Senco Doubravka (NE 16.00, Kvaček), Zličín – FK Tachov (SO 10.30, Kramlová), Čížová – Dynamo ZČE Plzeň (SO 11.00, Starý), Rokycany – Písek (SO 16.00, Hanousek), Nová Ves – Milevsko (SO 10.15), Hvězda Cheb – Český Krumlov (SO 16.00, Baum), Táborsko B – Benešov (NE 10.15).

Dominik Rejthar