„Podle mne nás čeká z trojice soupeřů na Maltě nejtěžší zápas. Co jsem měl možnost vidět, Těrek disponuje širokým kádrem se spoustou cizinců. Zejména v útočné fázi jsou velice silní, myslím si, že to bude pro nás před začátkem ligy kvalitní prověrka," míní trenér Viktorie Karel Krejčí.

O post jedničky se v Těreku střídají Jevgenij Gorodov a ukrajinský gólman Jaroslav Hodzjur.

Oporou zadních řad je 190 centimetrů vysoký trojnásobný ruský reprezentant Andrej Semjonov a dvaatřicetiletý Brazilec Rodolfo.

V záloze se ruský tým opírá o výkony jen 169 centimetrů vysokého Ismaïla Aissatiho, Marokánce s nizozemským pasem, dále Brazilce Adilsona, Rusa Olega Ivanova a osmatřicetinásobného polského reprezentanta Macieje Rybuse. Nejlepším střelcem Těreku v podzimní části ruské nejvyšší soutěže byl s pěti góly Zaur Sadajev.

Trenér Krejčí bude vybírat sestavu pro dnešní zápas z kompletního kádru.

„Po zdravotní stránce jsou všichni v pořádku, za což jsem moc rád. Na hráčích už ale vidím spíše psychickou únavu. Máme druhé soustředění, trávíme spolu hodně času a všichni se už těší domů na své blízké. Je čas, aby si hráče převzali manželky a přítelkyně," usmívá se Karel Krejčí.

Dnešní utkání s Těrekem chtějí viktoriáni zvládnout co nejlépe. „Případná výhra by hráčům dodala klid a sebevědomí," míní kouč Viktorie.

Utkání Viktorie Plzeň s Těrekem Groznyj začíná dnes v 17.30 hodin.