Plzeň sice jako jediná z vedoucí trojice bodovala, ale promarnila šanci stáhnout náskok vedoucí Slavie na pouhé dva body a utéct třetí Spartě na třináct bodů. Slavia prohrála ve Zlíně 0:1 a Sparta doma podlehla Karviné 1:3. Kolo před koncem základní části tak Západočeši ztrácejí na lídra tabulky čtyři body a na Spartu mají náskok jedenácti bodů. 

Fotbalisté Viktorie Plzeň nastoupili na stadionu u Litavky bez distancovaného Jeana-Davida Beauguela a zraněných Aleše Čermáka a Romana Procházky, které v základní sestavě nahradili Tomáš Chorý, Erik Pačinda a Tomáš Hořava.

Nezáživný fotbal od šestnáctky k šestnáctce a bez jediné šance trval v Příbrami celou první půlhodinu zápasu.

Vzruch přinesla až 31. minuta, kdy šla Plzeň do vedení. Domácí gólman Kočí neudržel na zemi v rukou míč po nepříliš prudké přízemní střele Limberského a Pačinda snadnou poslal míč ze dvou metrů do odkryté branky.

Jenže Viktoria se z vedení neradovala dlouho. A byl to právě autor první branky zápasu, kdo pomohl Středočechům k vyrovnání. Pačindovu chybnou dlouhou přihrávku zachytil na vlastní polovině Mingazov, po sprintu přes polovinu hřiště přihrál do šestnáctky rozběhnutému Matouškovi, který křížnou střelou k tyči překonal Hrušku – 1:1.

Hokejbal extraliga play off Plzeň x Hradec Králové
Hokejbalisté Plzně slaví postup po tuhém boji

Velké problémy dělal Plzni i ve druhém poločase vysoký presink soupeře.

Hosté nebyli v ofenzivě nebezpeční. Jedinou výjimkou byla 87. minuta – Bakoš poslal kolmou přihrávkou do vyložené šance Kovaříka, který se ocitl sám před Kočím, jenže plzeňský záložník trefil jen příbramského gólmana.

Body se tak v Příbrami zaslouženě dělily.

Hlasy po utkání

Pavel Vrba (Trenér Plzně): „Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale sami jsme si to pokazili. Zápas se pro nás vyvíjel pozitivně, ale pak uděláme v rozehrávce obrovskou chybu, po kterém soupeř vyrovnal. Ve druhém poločase už to byl spíše boj než fotbal. Jsem zklamaný, ale přiznejme si, že Příbram si bod zasloužila. Škoda neproměněné šance Kovaříka v závěru i zranění Ekpaie, posledních osm minut jsme kvůli tomu dohrávali o deseti. Chorého jsem střídal proto, že začal ztrácet míče a mlel z posledního. Střídající Bakoš byl pak v soubojích lepší. O bod jsme sice stáhli náskok Slavie, ale naše ztráta mohla být ještě menší, což by pro nás bylo bylo výhodnější. Takový je ale ale fotbal.“

Roman Nádvorník (Trenér Příbrami): „Na bod jsme dosáhli především díky velkému nasazení. Vysokým presinkem jsme dostávali soupeře do potíží, nemohl kombinovat. Škoda, že jsme Plzeň z dalších brejků nedokázali potrestat, byli jsme ale zbrklí a nezvládli jsme finální přihrávku. Získali jsme proti Plzni bod, ale uvidíme, jestli to na konci bude moc nebo málo.“

Radim Řezník (obránce Plzně): “Je to velká ztráta. Příbram jsme měli porazit, ale poté, co jsme vedli, jsme chybovali a dostali gól. Bohužel jsme si vůbec nevytvořili šance ve druhém poločase, kromě Koviho brejku. To je hodně málo, bez šancí je těžké dát gól a vyhrát. Věříme, že Slavia ještě ztratí. Stát se může cokoliv, jedeme dál a budeme bojovat.”

Erik Pačinda (záložník Plzně): “Ztratili jsme důležité dva body, mohlo to být, co se týče snížení ztráty na Slavii, ještě lepší. Příbram nás potrestala z chyby. Od nás chybělo asi více centrů ze strany a dotáhnout do úspěšného konce Koviho šanci, mohli jsme to zlomit a měli bychom důležité tři body. Náskok se ztenčil, i když to mohlo být ještě lepší. Pokusíme se pro to však udělat vše v nadcházejících zápasech.”

Ladislav Čihák
Konec stále mrzí. Od finále nás dělil jediný zápas, říká trenér Čihák

1. FK Příbram – FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:1). Branky: 37. Matoušek – 31. Pačinda, ŽK: Kayamba, Řezník. Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Myška.

Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Mingazov (85. Keita), Soldát, Květ, Rezek – Polidar (72. Jablonský), Matoušek (82. Voltr). Trenér: Nádvorník.

Viktoria: Hruška – Řezník, Brabec, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kayamba (60. Kovařík), Pačinda (81. Ekpai), Kopic – Chorý (67. Bakoš). Trenér: Vrba.