„Už tam sice nemám takové vazby, ale na Jablonec vzpomínám rád,“ připustil před dnešním zápasem Jan Kopic.

„Já jsem tam byl čtyři roky, v Plzni už teď začínám pátý, takže jsem tady déle než v Jablonci,“ připomněl Kopic. Po stejné trase se vydali také Jan Kovařík a Luděk Pernica, hostoval tam i Lukáš Hejda.

Kdo z tehdejších spoluhráčů v týmu soupeře zůstal?

Musím se přiznat, že poslední rok nebo dva už těch hráčů v Jablonci moc neznám. Teď tam je tuším Vojta Kubista, Tomáš Hübschmann a Martin Doležal. To je asi všechno, nechtěl bych na někoho zapomenout.

Předpokládám, že Jablonec dál sledujete. Co říkáte na jejich aktuální formu?

Na to, jak obměnili tým a jací hráči jim odešli, tak se drží velmi dobře. My teď máme šanci jim trochu odskočit a osamostatnit se nahoře se Slavií. Tři body potřebujeme, už jsme jich poztráceli v lize dost a nemůžeme si dovolit další ztrátu, tím spíš ne doma.

Poslední dva zápasy jste vyhráli, co návrat na vítěznou vlnu znamená?

Já jsem hlavně rád, že už jsme zase po tom menším útlumu hráli takový fotbal, jaký hrát chceme. Doufám, že na to navážeme, hlavně na domácí výhru s Opavou, kdy náš fotbal byl dobrý, ale zase musíme brát v potaz sílu Jablonce. Přijede kvalitnější soupeř a my se s tím budeme muset vypořádat.

Vy jste se k týmu připojil až ve čtvrtek, protože předtím jste byl v reprezentaci…

Vracím se v dobré náladě. S Kosovem nám to moc nevyšlo, ale druhý zápas jsme v Černé Hoře zvládli dobře a 3:0 se vyhrálo, i když jsme byli pod velkým tlakem veřejnosti. Já jsem sice nastoupil jen na patnáct minut, ale i tak jsem rád, že můžu být v týmu. Kvalifikaci máme dobře rozjetou. 

Ilustrační foto
Házenkáři Talentu se na výhru nadřeli