V pátečních novinách jsme totiž citovali policejní tiskovou zprávu, ve které bylo uvedeno: „S několikadenním zpožděním zjistili pracovníci jedné prodejny drogerie ve středu města, že jim někdo z regálu odcizil větší množství vystaveného zboží.“ V prodejně jsou ale jiného názoru. „Že nám ukradli zboží za 13 tisíc korun jsme si samozřejmě všimli hned. Policii jsme to oznámili druhý den po události. Prodlení jsme měli z důvodu pořizování kopie nahrávky z bezpečnostní kamery, kterou jsme jim také dali,“ řekla Fišerová.

„Událost se stala čtvrtého dubna a nahlásili nám to opravdu den potom,“ upřesnila policejní mluvčí Michaela Altmannová. Pachateli byli s největší pravděpodobností 20letá žena a její 24letý přítel.

„Jsou to známé firmy. Asi o týden později k nám zase přišli. Sami jsme je zadrželi, ale museli jsme zavřít a čekat, až přijede policie. Asi po půl hodině přijeli městští strážníci, ale ti s nimi nic dělat nemohli. Státní policie přijala asi až za hodinu,“ řekla Fišerová. „To je běžné. Pořádková služba nemůže vždy přijet na místo hned. Podezřelé mezitím zajistila městská policie Plzeň,“ řekla Altmannová.

Podezřelý mladý pár už kradl v minulosti a byl za to odsouzen. „Štve mě, že to všechno jde z peněz nás daňových poplatníků. Jednak platy policie, která z nás dělá hloupé, že si nevšimneme, že nám ukradli zboží, a ještě musíme pachatele chytit sami. Zrovna tak platíme i ty zloděje, když jsou ve vězení,“ dodala Fišerová.